O zboru

Začetki zasedbe segajo v leto 1978 in od takrat je zbor snemal za radijski arhiv, sodeloval v kulturnem dogajanju v regiji, velika čast je bilo petje ob prvem obisku  papeža Janeza Pavla II v maju 1996. Slovensko moško petje je bilo predstavljeno v kneževini Liechenstein, naša pesem je odmevala tudi v Kanadi in ZDA, razveseljevala naše rojake v Berlinu, Koroški, pot nas je zanesla v Ennigerloh na sever Nemčije, v francosko Nico, v Srbijo, v avstrijski letoviški biser ob jezeru Mondsee. Tudi v madžarskem Šarvarju smo pogosto v gosteh. Mnogo lepih pevskih poti in povsod smo bili izredno lepo sprejeti.

Zbor redno sodeluje na območni reviji Ljubljanski zbori, pripravljamo nastope v domovih starejših, sodelujemo v kulturnih utrinkih ob raznih slovesnostih, ob otvoritvah razstav. Veseli smo, da nam vsako sezono uspe pripraviti več celovečernih koncertov, krona je seveda letni koncert, kjer se zbere krog stalnih in zvestih poslušalcev.  Zbor je izdal štiri  zgoščenke:  Ob jubileju, Na tujem in doma, Pesem pevcu srečo kaže, s programom četrte zgoščenke O Salutaris, je pevski sestav gostoval tudi po številnih cerkvah v Sloveniji in tujini.  Druga maša Charlesa Gounoda ob orgelski spremljavi je bila v živo posneta v cerkvi pri Sv.Trojici pri Lenartu..
V mednarodni konkurenci smo prejeli zlato plaketo Praga Cantat 2007, srebrni v dveh kategorijah  v Westlandu na Nizozemskem leta 2010, v letu 2013 pa ponovno  zlato, tokrat v slovaški Bratislavi, kjer smo tudi v letu 2019 prejeli srebrno priznanje.

Z nami je skoraj 30 let kot umetniški vodja delal prof. Milivoj Šurbek; z njim so povezani največji dosežki pevskega sestava, nadvse pa pevci cenimo tudi njegovo široko umetniško dušo. V sezoni 2021/22 je postala umetniška vodja Tina Hostnik.

 

Translate »